Versenyképes hozamot ígérnek az új államkötvénynek

Versenyképes hozamú lesz a négy- és hatéves Bónusz Magyar Államkötvény (BMÁK) - mondta Dancsó József, a Magyar Államkincstár (MÁK) elnöke szerdán Szekszárdon, sajtótájékoztatón.

Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) szerdán jelentette be, hogy BMÁK néven négy- és hatéves futamidejű, változó kamatozású, egyforintos alapcímletű állampapír értékesítését kezdi meg. A kötvény kamatbázisa a 12 hónapos diszkont kincstárjegy aukción kialakult átlaghozamokon alapul, melyhez a négyéves kötvény esetében 1,75 százalékos, a hatéves futamidejűnél 2,5 százalékos kamatprémium adódik. A kötvények évente egyszer fizetnek kamatot.

A 2018/N és 2020/N elnevezésű BMÁK 2014. március 17-től első körben a MÁK-nál vásárolható meg, de a banki értékesítésről is folynak egyeztetések - közölte az ÁKK.A MÁK elnöke Szekszárdon azt mondta, "látva a mai viszonyokat, mindenképpen versenyképes hozammal fog a befektetők rendelkezésére állni" a BMÁK.

Emlékeztetett arra, hogy a kincstár március 3-án indított, 2017-es lejáratú Prémium Euró Magyar Államkötvénye 0,8 százalékos bázis, és 2 százalékos prémium kamatot fizet a befektetőknek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.