Végrehajtás Garancsi cégénél

Végrehajtást indított Garancsi István nagyvállalkozó befektetőcége, a Garangold Investment Zrt. ellen a Nem­zeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatósága hátralékkezelési osztálya – derül ki a Céginfó.hu adatbázisából.

Az eljárás oka és a hátralék mértéke nem ismert. Lapunk érdeklődésére a társaság technikai hibára hivatkozott, mely azóta rendezésre került. Az elektronikus cégkivonatban a végrehajtási eljárás törlésének lapzártánkig nem akadt nyoma.

A Garangold három éve igen fajsúlyos feladatra kapott megbízást. Egy magyar bírálóbizottság hárommilliárd forintnak megfelelő uniós támogatást ítélt meg arra, hogy abból a Garancsi százszázalékos tulajdonában álló vállalkozás az általa ígéretesnek tartott cégekbe fektessen. A rájuk ruházott felelősséghez képest a társaság weboldala egyszerű. Így a szerencsés kiválasztottaknak is csak a cégadatbázisban leltük nyomát. E szerint tagok az egyazon székesfehérvári címen bejegyzett Wi­nery Datamanagementben, az AgroNode és Tundralog Kft.-ben, a hatvani Visual ­Europe Zrt.-ben, a miskolci Energy Hungaryben és a péri Trust­Air ­Aviationben.

Lapunk tavaly év végi tudósítása szerint utóbbi társaság repülős betegszállító és mentő szolgáltatást nyújt. Üzleti beszámolójuk szerint 92 milliós árbevételük tavaly 111 millióra nőtt, az adózott nyereség viszont 30 millióról 22 millióra mérséklődött. Az Orbán Viktorhoz és Csányi Sándorhoz egyaránt közel álló nagybefektető tavaly alapkezelője teljes nyereségét hazavitte osztalékként.Marnitz István

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.