Ízes migránsozás közepette nyújtották be Vargáék a költségvetési zárszámadást

A költségvetési zárszámadásról szóló törvényről adott ki közleményt a Varga Mihály vezette Nemzetgazdasági Minisztérium, amelyben nem elégedtek meg a jó hírek közlésével. Migránsoztak egy ízeset is. 

2015-ben a kormányzati szektor uniós módszertan szerinti (ESA) hiánya a kitűzött 2,4 százalékos célnál jóval kedvezőbben alakult, végül 1,6 százalék lett. A szintén uniós módszertan szerint számolt államadósság 74,7 százalékra mérséklődött az előző évi 75,7-ről - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium annak kapcsán, hogy benyújtották a költségvetés zárszámadásról szóló törvényjavaslatot az Országgyűlésnek. 

A kormányzati kommunikáció olyan jól működik, hogy még ebben is sikerült migránsozni egyet: a közlemény utolsó bekezdésében ugyanis arról írnak, hogy tavaly két költségvetési törvénymódosítás történt, ezekre egyebek között a BKV Zrt. adósságátvállalása, a Modern Városok Programban szereplő fejlesztések megvalósítása, valamint a migrációs nyomás kezelése miatt volt szükség.

– Ez utóbbira, továbbá a magyar és az uniós határok megvédésére összesen 84,1 milliárd forint többletforrást biztosított a kormány, ami többszöröse az Európai Uniótól e célra kapott támogatásoknak – hangsúlyozta Varga Mihály minisztériuma. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.