Újraindul a hűtőgépgyártás Tatán

Egy kanadai-magyar befektető vásárolta meg a korábban bezárt finn hűtőgépgyártó Helkama Forste Kft.-t, és újraindítja a hűtőgépek termelését az üzemben - erősítette meg Tata polgármestere.

Az új tulajdonos január 31-től veszi át a céget és várhatóan 40-50 fővel kezdi meg a termelést - mondta el Michl József, hozzátéve, hogy a részletekről kedden tartanak tájékoztatót a befektető képviselőivel. A finn Helkama Forste felszámolása 2011 augusztus végén indult el, mert nem hozott eredményt a cég megmentésére tavaly indított csődeljárás. Az üzem 150 embernek adott munkát.

A Helkama 2008 májusában jelentette be, hogy tatai telephelyét 4 millió eurós beruházással bővítve Magyarországra költözteti az európai központot, norvégiai és finnországi gyárát pedig bezárja, Tatán akkor 220 ember dolgozott. 2010 őszén 2,1 millió euróval emelték meg a tatai cég törzstőkéjét.

A vállalat vezetői arra számítottak, hogy fejlesztéseik, a nemzetközi sör- és üdítőital gyártók partnereként megerősítik a cég pozícióit, azonban a vállalatnak jelentős veszteséget okozott, hogy 2010-ben elvesztette egyik nagy partnerét, a Red Bullt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.