Újabb nagybefektetőkkel fűzte szorosabbra a kapcsolatot a kormány

Stratégiai megállapodást köt a kormány a Magyar Suzuki Zrt.-vel, az Alcoa-Köfém Kft.-vel, a Hankook Tire Magyarország Kft.-vel és a Richter Gedeon Nyrt.-vel.

A Magyar Közlöny legfrissebb számában megjelent kormányhatározat szerint a miniszterelnök kapott felhatalmazást arra, hogy a cégekkel tervezett megállapodásokat a kormány nevében aláírja.

A Magyar Közlöny július 6-ai számában jelent meg, hogy a kormány stratégiai megállapodások megkötéséről döntött a Coca-Cola HBC Magyarország Kft.-vel és a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft.-vel.
A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) korábban azt közölte, hogy a Coca-Cola HBC Magyarország Kft.-vel a nagyvállalat magyarországi termelésének bővítése és a beszállítói együttműködés szélesítése érdekében köt stratégiai partneri megállapodást.

Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár szeptember elején a Gazdasági Rádióban azt mondta, a közeljövőben mintegy negyven megállapodás megkötését tervezi a kormány, havonta négy-öt, legfeljebb hat megállapodást írhatnak alá. Azt szeretnék elérni, hogy ezek az alapvetően külföldi tulajdonú és exportra termelő cégek "még jobban, még biztosabban, még kiszámíthatóbban érezzék itt magukat Magyarországon", és hogy az itt megtermelt nyereségük minél nagyobb részét újra itt fektessék be – mondta akkor Szijjártó Péter.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.