Újabb hatalmas ingatlanbizniszt bonyolítottak le az MNB-alapítványok

Óriási üzletet ütött nyélbe a Matolcsy György vezette jegybank által létrehozott alapítványok vagyonát kezelő Optima Befektetési Zrt. Több mint 17 milliárd forintért (55,2 millió euróért) megvette a Váci út 160-168. szám alatti, három telekből álló ingatlanegyüttest.

Az alapítványok elképzelése szerint itt üzleti és pénzügyi negyed jön létre, és arra apellálnak, hogy Nagy-Britannia EU-ból való, 2018-2019-re tehető kilépése miatt ide tudnak csábítani pénzügyi profilú cégeket, azok pénzügyi központjainak akarna otthont adni az alapítványok cége.

A telkeket két ingatlanhasznosító cégtől, a Soinginvest Zrt.-től és a Redimmocorp Zrt.-től vette meg az Optima Befektetési Zrt., mondta el Fekete Zoltán, az Optima vezérigazgatója.

A közel hét és fél hektáros telken több mint 200 ezer négyzetméteren építhető iroda, kereskedelmi terület, valamint lakások húzhatók fel. Hároméves projektben gondolkodnak az alapítványok, ez lehet Budapest egyik legnagyobb ingatlanfejlesztése.

Az alapítványok pár hete négy ingatlant vettek meg, 25 millió euróért. Övék lett a Postapalotaként ismert Buda Palota, a Millenárison két épület, és egy debreceni ingatlan.

A több mint 265 milliárd forintos vagyonnal rendelkező alapítványok ezzel folytatják az állampapírban levő vagyon ingatlanba történő átcsoportosítását. De még így is 155 milliárd forint van állampapírban, 71 milliárd forint ingatlanban, 21 milliárd vállalati kötvényben és 20 milliárd bankbetétben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.