Kész kabaré: újabb forduló a titkolt Origo-tenderen

Miért olyan kemény a verseny a veszteséges Origóért? – tette fel a kérdést friss számában a Heti Válasz, amely úgy értesült, hogy a lapunk által elsőként megnevezett vevőjelölt, a Brit Media Kft. vezetője hamarosan Somogyi Zoltán lehet, aki a közelmúltban vonult vissza az ATV-s szerepléstől.

A céget a közelmúltban Soros Györggyel hozták összefüggésbe, most a Heti Válasz azt állította, hogy az az Európai Rabbik Központjának médiavállalkozása. A lap szerint, ha most nem tudják megszerezni az Origót, új internetes lapot hoznak létre. Lapunk korábban megírta, hogy több ajánlattételi kör után a Brit Medián kívül Schmidt Mária frissen alapított cége, az RTL Klub, a Hírhatár Lapcsoport, a Varga Zoltán érdekeltségébe tartozó Centrál Média, az Indexet is működtető CEMP, a Hírkeresőt fenntartó Híreső Kft. és a Vs. hu-t kiadó New Wave production maradt esélyes.

Az utóbbi ügyvezetője az Mno.hu-nak megerősítette, hogy ajánlatot adott a Telekomnak, egyes források szerint a legmagasabb összeget, öt és fél milliárdot ajánlott, ami üzletileg teljesen irreális.

Felmerült, hogy az elismeréssel megsérthették-e a titoktartási nyilatkozatukat, ezt firtató kérdésünkre azonban a Telekom nem reagált. Az Origo tőzsdén jegyzett tulajdonosa az ügyben nem beszédes, a médiapiacon már-már kabarészámnak számít, hogy miközben minden komoly érdeklődőről biztosan tudni, hogy indul az Origóért, a Telekom máig nem ismerte el még az értékesítés tényét sem. Piaci pletykák szerint a Telekom még egy eddig be nem futott külföldi ajánlatot is vár.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.