Új minősítési rendszer a hoteleknél

Az eddigi besorolás helyett a Hotelstars.eu tanúsító védjegy alapján fogják értékelni az itteni szálláshelyeket. A hotelek júliustól pályázhatnak az új védjegyre.

Együttműködési szerződést kötött a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége, így 2012. július 1-től a szállodák minősítése a Hotelstars.eu védjegy, mint nemzeti szálláshely-tanúsító védjegy alapján történik.

Az elmúlt időszakban a turizmusért felelős Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) és a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) arról tárgyalt, hogy a szálláshelyek kötelező osztályba sorolása helyébe új minősítési rendszert vezessen be.

A szakmai egyeztetések eredményeként Magyarország az európai unió fejlett turizmussal rendelkező országaiban már működő, a turisták által külföldön már ismert Hotel Superior Hotelstars.eu védjegyhez csatlakozott, így júliustól a hazai szállodák minősítése a Hotelstars.eu, mint nemzeti szálláshely-tanúsító védjegy alapján történik.

A megállapodás aláírói, Szatmáry Kristóf gazdaságszabályozásért felelős államtitkár és Kopócsy Andrea elnök asszony egyaránt kiemelték, hogy a védjegyet az NGM és az MSZÉSZ közösen működteti, a szolgáltatások minősítése a MSZÉSZ közreműködésével, a Hotelstars Union keretében kidolgozott szakmai szempontrendszer alapján történik.

A pályázati eljárásban és a védjegyhasználat ellenőrzése során érvényesül a szakszerűség, függetlenség és a pártatlanság elve. A védjegy alkalmazása nem kötelező, azonban megszerzése jelentős piaci előnyökkel járhat. A védjegyhasználat jogszerűségét és a minősítési kritériumok fennállását ellenőrzés garantálja.


Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.