Új emberek az állami fejlesztési bank élén

Baranyai László helyett Nagy Csaba vezeti a jövőben az MFB-t. Az igazgatóság elnöke az ex-FHB-s Lontai Dániel.

Baranyay Lászlót, a Magyar Fejlesztési Bank Zártkörűen Működő Részvénytársaság (MFB) elnök-vezérigazgatóját az Európai Beruházási Bank (EIB) alelnökévé választották meg, ezért ő távozott az állami fejlesztési bank éléről. Az alapítói jogokat gyakorló Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter Nagy Csabát nevezte ki az MFB vezérigazgatójává.

A bank igazgatósága Lontai Dánielt választotta meg elnökévé. Lontai Dániel az MFB és a Magyar Posta Igazgatóságának tagja, a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezetének elnöke, a Takarékbank Felügyelőbizottságának elnöke. Lontai Dániel 2008-ban csatlakozott az FHB Bankcsoporthoz ahol üzletfejlesztéssel és társasági befektetésekkel foglalkozott. 2010-től vezette a bankcsoport ingatlanlízinggel majd emellett 2011-től az időskori termékekkel foglalkozó leányvállalatait. 2013-ban csatlakozott a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Miniszteri Kabinetjéhez, ahol tanácsadóként dolgozik. 

Nagy Csaba az MFB Igazgatóságának tagja, a Takarékbank Igazgatóságának tagja. Szakmai múltja a pénzügyi szektorhoz köti, 1997-től 2011-ig az OTP-csoportban dolgozott, előbb értékpapír-forgalmazási területen, azután az OTP Jelzálogbank vezérigazgató-helyetteseként. 2011 és 2013 között a Magyar Fejlesztési Banknál ügyvezető igazgatóként a vállalatfinanszírozással foglalkozott, majd a Magyar Villamos Művek gazdasági vezérigazgató-helyettese volt.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.