Új lehetőség: magánlakások felújításához is igényelhető lesz uniós forrás

Magánlakások felújításához is lehet majd támogatást kapni az új európai uniós forrásokból - jelentette be Glattfelder Béla, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságszabályozásért felelős államtitkára szerdán a Construma 2015 építőipari szakkiállítás megnyitóján a Hungexpo vásárközpontban.
Beszámolt arról is, hogy a kormány a következő években 700 ezer lakás felújítását tervezi, és a munka nagyjából 40 ezer új munkahelyet teremthet az építőiparban.

Így az új lakások építése, a középületek építése-felújítása mellett már a támogatott magánlakás-felújítások is hozzájárulhatnak az ágazat további bővüléséhez. Hangsúlyozta azt is, hogy az új uniós pályázatok mielőbbi kiírásával szeretnék előmozdítani, hogy az építőipar rendelésállománya ismét bővülni kezdjen.

Erre szükség is lenne, hiszen a KSH éppen ma tette közzé, hogy az új szerződések elmúlt hónapokban tapasztalt visszaesése miatt az építőipari vállalkozások 2015. február végi szerződésállományának volumene 26,7 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól. Ezen belül az épületek építésére vonatkozó szerződéseké 6,6, az egyéb építményeké 30,5 százalékkal kisebb volt. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.