Új iPhone: Mintha nem a régi volnál!

Új, minden eddiginél erősebb, profi billentyűzetre csatlakoztatható tabletet, okosórás fejlesztéseket, valamint egy új iPhone-t jelentett be szerdán az Apple, utóbbi pontosan ugyanúgy néz ki, mint a ma kapható iPhone. Igaz, belül izmosabb, mint a hatos.

A kijelzője nyomásérzékeny, s nyomásra extra tartalmakat hív elő, körülbelül úgy, mint ahogy a számítógépeken a jobb egérgomb működik. Na jó, ahhoz képest extrákkal, a Peek and Pop funkcióval például nyomásra bepillant az adott tartalomba, nyomva tartásra pedig a teljes megjelenik. Egy levélre nyomva a levél előreugrik. Sokkal jobb lett a kamera, a 12 megapixeles szenzor zajmentesebb képeket állít elő, valamint javítottak az előlapi kamerán és annak világításán is, hogy könnyebben készüljenek el a szelfik. Az ujjlenyomat-olvasás is sokkal jobb és megbízhatóbb, az egész telefon processzora pedig még gyorsabb és energiatakarékosabb lett, hátha egy kicsit tovább bírja az akkumulátor.

Fotó: Beck Diefenbach / Reuters

Új funkciók is vannak a telefonban, melyek a többiben is működnek majd, felfelé suhintva előugranak a parancsok, és innen is működnek a jobb-bal swipe-ok, törölni vagy jelölni lehet. A Messagesben egy linkre nyomva előugrik a link mögötti tartalom. A kamera ikonjára nyomva egy gyorsmenüből kiválasztható a szelfikészítés, azonnal.

Megjelent egy új operációs rendszer az Apple TV nevű eszközükre is, amin egyrészt működik a cég néhány hónappal ezelőtt bejelentett zenei szolgáltatása, az Apple Music, másrészt pedig alkalmazások is futnak rajta, akárcsak a tableteken és az okostelefonokon. Például a vásárlás. Működik rajta a Siri hangfelismerő is, amely megérti és teljesíti az olyan kéréseket, mint például: „Játszd le a Frakk következő részét!”

Az új iPad nagyobb, vékonyabb és könnyebb, s külön érdekesség, hogy van hozzá egy kis toll is, amivel rajzolni lehet. Ennél is érdekesebb azonban, hogy az iPad-választék immár iPad Mini2-től indul, összesen öt különböző modellt tartalmaz, a legolcsóbb már cirka hetvenezer forinttól elérhető, a legdrágább pedig mintegy háromszázezer forint lesz. Volt olyan alkalmazás, konkrétan az, mire való a tollas rajzolás, amit a Microsoft vendégdemójával mutatott be a cupertinói cég, ami finoman szólva pikáns. Legalábbis új időkről tanúskodik, hiszen a két cég esküdt ellenségnek számít. Igaz, az Office minden iOS eszközön működik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.