Ubert akarnak a fővárosiak

Kell az Uber a fővárosiak többségének. Az Ipsos legalábbis kikutatta, hogy a budapestiek kétharmada egyetért a közösségi autómegosztó szolgáltatás működtetésével.

A felmérés készítői úgy találták, a fővárosi lakosság döntő többsége támogatja az Ubert. A szolgáltatás támogatottsága kiemelkedően magas a fiatalabb, 18-39 év közöttiek körében.

A válaszadók több mint négyötöde szerint az új digitális technológiák új gazdasági lehetőséget teremtenek Budapesten, és adóbevételeket biztosítanak az államnak.

Az Ipsos közleménye szerint a lakosság háromnegyede úgy látja: a jelenleg hatályos törvények módosítására van szükség annak érdekében, hogy megfeleljenek a közösségi gazdaság és az új digitális technológiák teremtette feltételeknek. Illetve, hogy lehetővé tegyék az innovatív szolgáltatások terjedését.

Az Uber támogatottsága kiemelkedően magas a fiatalabbak körében, de minden második ötven évnél idősebb válaszadó is egyetértett azzal, hogy továbbra is szükség van az autómegosztó szolgáltatásaira Budapesten.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.