Tranzakciós illeték: a Volksbank kénytelen 233 millió forintot visszafizetni az ügyfeleinek

Már a második külföldi tulajdonú bankról derült ki, hogy jogsértő módon, az ügyfelekkel fizettette meg a tranzakciós illetéket - írta a Magyar Hírlap.

Újabb bankokat bírságolhat meg a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete a tranzakciós illeték áthárítása miatt - mondta a szervezet szóvivője a Magyar Hírlapnak. Binder István elmondta, a hitelintézetek csak akkor módosíthatják a számlaszerződések feltételeit, ha nem változtatnak a számlázás módján, és új díjat nem vezetnek be.

A PSZÁF már a második külföldi tulajdonú bankról derítette ki, hogy jogsértő módon, az ügyfelekkel fizettette meg a tranzakciós illetéket: a PSZÁF 21 millió forintra bírságolta a Volksbankot, és több mint 230 millió forintot visszafizettet a bankkal az ügyfeleknek, mert a felügyelet pénteken közzétett határozata szerint a pénzintézet jogsértően terhelte tovább a tranzakciós illetéket ügyfeleire. Mint a határozatában írja: a bank "könyvelési díjelnevezéssel új díjat vezetett be 20, már meglévő számlacsomagja és két ugyanilyen bankkártyája esetében, a hitelintézet által elismerten a tranzakciós illeték áthárításának céljából".

Korábban a KDB Bank kapott 10 millió forintos büntetést.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.