Tovább Flirtöl a MÁV

Újabb 21 elővárosi villamos motorvonatot vesz a svájci Stadler Bussnang AG-tól a magyar vasút. A világ legnagyobb Flirt flottája a MÁV színeiben fut.

A MÁV-Start Zrt. közlése szerint megszületett a nemzeti vasút 6+15 villamos motorvonat beszerzésére kiírt nyílt közbeszerzési eljárásának eredménye. A nyertes az összességében legelőnyösebb ajánlatot adó Stadler Bussnang AG lett. A kétszáz ülőhelyes motorvonatok Budapest elővárosában szolgálják majd az utazóközönséget.

Az új szerelvények érkezése után a MÁV-Start svájci motorvonatflottája 133 egységből áll majd. A társaság közleménye szerint a kormány által tavaly novemberben jóváhagyott, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) döntése nyomán márciusban kiírt nyílt közbeszerzés két részajánlatára – a hat és a tizenöt darab motorvonatra – két-két pályázat érkezett. Mindkét esetben a Stadler adta be az összességében előnyösebb ajánlatot.

A vonatokat a MÁV-Start az Európai Unió kasszájából fizeti ki. Hat jármű beszerzését a Közlekedés Operatív Program, tizenöt járműét az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program forrásaiból fedezik. Hogy pontosan mennyit fizetnek, egyelőre nem árulták el. A beszerzés részleteit az ígéretek szerint a júliusra tervezett ünnepélyes szerződéskötéskor ismertetik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.