Törlik a Fidesz-nyomokat a cégből

Németh Szilárd fideszes rezsibiztos titkárának fidelitasos mailcíméről sajátjára változtatta elérhetőségét a rezsibiztos fogyasztóvédelmi rendelkezései révén gazdagodó, a titkár állítólagos rokona által irányított cég. A társaság folyamatosan törli a szoros Fidesz-kapcsolatokra utaló, korábban lapunk által feltárt nyomokat.

Németh Szilárd fideszes rezsibiztos kollégája, Asztalos Dávid fidelitasos vezetőként megadott e-mailjéről a cég saját címére változtatta meg hivatalos elérhetőségét nemrég a Fogyasztóvédelmi Referens Képző és Közvetítő Központ Kft. - derül ki a ceginfo.hu-ról. Székhelyük pedig a fővárosi Rubin Hotelnél lévő irodaházba került át. Mint arról korábban beszámoltunk, a céget tavaly alapították, azután, hogy Németh Szilárd képviselőként a fogyasztóvédelmi referensképzést előíró jogszabályokat terjesztett be. Asztalos Dávidot a tudósítások Németh Szilárd rezsicsökkentésért felelős munkacsoportjának titkáraként említik.

A Fideszhez köthető kft. kevésbé reprezentatív irodájának folyosója Teknős Miklós / Népszabadság

A képviselői irodaházban Rogán Antal frakcióvezetőétől néhány méterre található a szobája, a feliratok tanúsága szerint fogyasztóvédelmi kabinettitkár. A kft.-t bejegyzésekor a fidelitasos vezetőként általa megadott mr.davidasztalos@gmail.com került a nyilvántartásba. A bejegyzéshez szükséges illetéket Asztalos Dávid fizette be, a cég ügyvezető-tulajdonosa pedig Asztalosné Miklós Julianna, aki a Némethet a választásokon legyőző DK-s Szabó Szabolcs szerint Asztalos Dávid édesanyja. A társaság korábbi internetes bejegyzéseiben kapcsolattartóként szerepelő Barkó Ivett vélhetően azonos azzal, aki Asztalos Dávid mellett a XVII. kerületi Fidelitas sorait erősíti, és akinek a képviselői irodaházban Németh Szilárdétól néhány méterre található a szobája. A cég kérdéseinkre nem válaszolt.

A kft. honlapja szerint oktatási helyszíneik, oktatóik és megbízóik száma gyarapszik. A 19 oktatási helyszínből egy a négycsillagos Rubin Hotel, ahol a kft. irodáját egy félreeső irodaszárnyában leltük meg. 26 oktatójuk közül húszan a fővárosi, hárman a Jász-Nagykun-Szolnok megyei, ketten pedig a Pest megyei fogyasztóvédelmi felügyelőségtől érkeztek, s a nemzetgazdasági tárca egy főreferensét is leigazolták. 43 megbízójuk zömében a legnagyobb állami vállalatok köréből kerül ki. Németh Szilárd azzal, hogy kötelezővé tette a sokak által teljesen feleslegesnek tartott fogyasztóvédelmi referensképzést, évi többmilliárdos piacot teremtett az erre szakosodott cégeknek. A vélhető összeférhetetlenséggel kapcsolatos felvetésekre Asztalos Dávid és a cég nem reagált, Németh Szilárd pedig nemes egyszerűséggel baromságnak nevezte azokat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.