Toboroz az Apollo

Megkezdődött a dolgozók toborzása az indiai Apollo Tyres Gyöngyöshalász mellett zöldmezős beruházásként megépülő gumigyárába.

A társaság közleménye szerint, első körben száz, majd az év második felében további százötven technikust és friss diplomás mérnököt vesz fel a nemzetközi gumiabroncsgyártó vállalat. A termelés 2017 első felében indulna a gyöngyöshalászi gyárban, az üzem első munkatársai már idén július 1-jétől munkaszerződést kapnak. A technikusokon és mérnökökön kívül adminisztrációs, logisztikai és számos más területre keresnek dolgozókat.

A közlemény felidézi: a vállalat közel 16 ezer embert foglalkoztat világszerte. Indiában, Afrikában, Hollandiában is rendelkezik már gyártóegységgel.

A Heves megyei gyár nemcsak a cég legmodernebb létesítménye lesz, hanem az egész iparágban a világ egyik legjobban automatizált üzeme. Gyöngyöshalászon évente 5,5 millió személyautó- és kisteherjármű-, valamint 675 ezer busz- és tehergépjármű-abroncs készül majd, elsősorban az európai piacra.

A cég közleményében idézi Kannan Prabhakart, az Apollo Tyres Hungary Kft. ügyvezető igazgatóját, aki kijelentette: már több Heves megyei oktatási intézményben megkezdték a technikusok toborzását, velük márciusban tanulmányi támogatási szerződést kötnek.

"Ezeknek a diákoknak a tanulmányait az Apollo ösztöndíjjal segíti az utolsó félévben. Természetesen a mérnökök felvétele is elindult, de szinte minden területről várunk jelentkezőket, legyen az karbantartás, pénzügy vagy logisztika" - közölte az ügyvezető igazgató.

A mintegy 146 milliárd forintos beruházással megépülő Apollo gumigyár a tervek szerint 975 új munkahelyet teremt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.