galéria megtekintése

Titokzatos tornyot kapott Érd, senki semmit nem árul el róla

17 komment

NOL

Valami épült Érden. A karcsú oszlop bütykökkel a tetején a héten nőtt ki a földből az M7-es autópálya mellett, de egyelőre nincs válasz arra, mire is szolgál valójában.

A talán kissé obszcén építményre a balatoni sztrádán autózók néhány napja figyelhettek fel a 19-es kilométerszelvény magasságában. Az Érdparkváros északi-nyugati területén ágaskodó torony

fontos lehet, mert kivitelezői még az esti sötétség leszállta után is szorgoskodtak munkagépeikkel.

De azt, hogy min is dolgoztak az autópálya elválasztósávjának átépítésével szenvedő mélyépítőket megszégyenítő serénységgel, alighanem csak a kivételezett kevesekkel osztották meg.

 

Egyelőre legalábbis nincs válasz arra, a néhány nap alatt felépült, nagyjából negyven méter magas, szokatlan formájú építmény mire is szolgál. Van aki valamilyen rádiótoronynak gondolja,

mások szerint Pirx pilóta új űrhajója. Megint mások egyenesen megmondták, fogalmuk sincs mi épült városukban.

Az érdi önkormányzatnál lapunk érdeklődésére jelezték: tudnak az M7-es Érdi pihenőhelyével átellenben felépült toronyról. És azt ígérték, legkésőbb a jövő hét elején elárulják, az építményt csodálók mit is látnak.

Fotó: Móricz-Sabján Simon / Népszabadság

Nem hivatalosan annyit tudtunk meg, hogy pánikra valószínűleg semmi ok, a különös szerkezet felállítását az önkormányzat főépítészi irodája engedélyezte.

Ezzel együtt találgatják az M7-es Balaton felé vezető jobb pályája mellett álló szerkezet rendeltetését a Magyar Közút (MN) Nonprofit Zrt.-nél is. A közútkezelő számára nem is a szerkezet rendeltetése lehet a központi kérdés, hanem inkább az, hogy beleesik-e a mellette futó sztráda védőtávolságába. Így veszélyes-e az autópályán közlekedőkre.

Fotó: Móricz-Sabján Simon / Népszabadság

Bármire is jutnak azonban, a jövő hét elejéig hivatalos forrásból aligha derül ki, mi épült Érden. Ha viszont akad valaki, aki birtokában van a tudásnak, megírhatja szerkesztőségünknek.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.