Titokban kinyílt egy nagy Orbán-közeli pénztárca

Az elsőként lapunkban megjelent értesüléseknek megfelelően csütörtökön a kormányfőhöz közel álló Garancsi István érdekeltségébe került a három éve betiltott villanyoszlop-reklámok jogait birtokló Esma Zrt. – erősítette meg megkeresésünkre Bleuer István alapító-fő tulajdonos.
Mint megtudtuk, az Esmát a cég eddigi vezetőinek képviselője, Gátai Péter 70 és Garancsi István 30 százalékos tulajdonrészével létrejött Gar-Dam Zrt. vásárolta meg Bleuer Istvántól és társaitól, a spanyol Mirpasától, a Garancsihoz hasonlóan Mol-kötődésű Tóth Józseftől és Börcsök Dezső egykori Elmű-vezér rokonaitól.

A Garancsi által nyújtott hitelből fedezett vételár üzleti titok. Bár a piac biztos benne, hogy Garancsi pénztárcáját csak egy, a 2012 óta fennálló tilalom esetleges feloldásáról szóló füles nyithatta ki, a szigorítást jegyző nemzeti fejlesztési tárca kedden lapunknak egyértelműen leszögezte, a szabályozással a közlekedés biztonságát kívánták növelni, amiben azóta nem merült fel változtatást indokló új körülmény. Így módosítást nem terveznek és nem készítenek elő - tették hozzá. Garancsi nem reagált megkeresésünkre.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.