galéria megtekintése

Testre szabható konstrukciókat keresnek a kisvállalkozások

0 komment

Munkatársunktól

A kisvállalkozások reneszánsza Magyarországon is érezhető. A kisebb cégek számos, igazán eredeti ötletet valósítanak meg és visznek a piac­ra. Kiemelkedő minőségű élelmiszereket lehet tőlük vásárolni, vagy éppen hiánypótló szolgáltatásokat nyújtanak. Az elhivatottság és a tehetség mellé a sikerhez ma már nélkülözhetetlen, hogy jelen legyenek a digitális világban. Az Invitel rugalmas ajánlatokkal segíti e kört. Iski István lakossági és kisvállalati marketingigazgatót kérdeztük.

Digitális szolgáltatásokra minden cégnek szüksége van. Miért kell a kisvállalatokra külön koncentrálni?

Iski István: Cél a rugalmasság
Iski István: Cél a rugalmasság
invitel

- A kisebb szereplők egyre több igazán elismert szolgáltatást, népszerű terméket hoznak be a piacra, s hisszük, hogy tevékenységük hatással van az egész ország fejlődésére is. Esetükben sokszor nem valami elképesztő ötletről szól a vállalkozás, hanem a minőségről, az elhivatott munkavégzésről, amelyek mindannyiunk hétköznapjait teszik jobbá egy finom kávé, egy illatos kenyér vagy épp egy ízletes sütemény által. Azonban nap mint nap küzdeniük kell az üzleti sikerért, láthatóvá kell hogy váljanak a digitális térben, s nekik is egyre hatékonyabban kell dolgozniuk. Mivel minden vállalkozás más és más, ez igaz az elvárásaikra is. Más szolgáltatásokat igényel például egy olyan vállalkozó, aki otthonosan mozog a közösségi hálón, és mást, aki először készül megjelenni a neten.

 

Milyen építőkockákból áll össze a kisvállalkozásoknak szánt szolgáltatáscsomag?

- A stabil céges internetszolgáltatás alap, e köré épül szinte minden. A cégeknek például szükségük lehet saját honlapra vagy zökkenőmentesen működő levelezőrendszerre is. Vannak, akik vendégkörüknek wifi­elérést biztosítanak, másoknál az ügyféltérben folyamatosan megy a televízió. Léteznek olyan kisvállalatok, amelyeknél az ügyfelekkel való kapcsolattartásban még mindig a vezetékes telefon a legfontosabb, nekik például az olyan kiszámítható árú csomagok lehetnek hasznosak, amelyek kedvező havi díjon biztosítják az elérhetőséget. Sok cég üzletmenetében viszont info- és telekommunikációs szempontból a nagyobb sávszélesség, a stabil céges internet az elsődleges. A lényeg, hogy e szolgáltatások mindegyike elérhető nálunk, ezek kombinálhatók, így minden érdeklődő vállalkozás megtalálhatja köztük a számára leginkább előnyös ajánlatot, legyen szó pékségről, cukrászdáról, ügyvédi irodáról, asztalos műhelyről, étteremről vagy akár szálláshelyről. Az Invitel kifejezetten kisvállalatok számára kialakított Profi portfóliója kere­tében a vállalkozások maguk tudják kiválasztani azokat a szolgáltatásokat, amelyekre leginkább szükségük van.

A kisvállalkozások nyilván árérzékenyek is. Ezt figyelembe veszik?

- Azt tapasztaljuk, hogy minden vállalkozás célja ügyfelei lehető legjobb minőségben történő kiszolgálása. A nyereséges működéshez azonban mindezt úgy kell tenniük, hogy optimálisan tervezzék meg kiadásai­kat. Az új Profi konstrukció kialakításakor a szolgáltatáskínálat bővítése mellett az Invitelnél az is fontos szempont volt, hogy kedvezményes, kiszámítható ajánlatokkal támogassuk a vállalkozások munkáját. Az Invitel egymással kombinálható, Profi vezetékes szolgáltatásai közül minél több fajtát vesznek igénybe, annál nagyobb kedvezményben részesülhetnek a vállalkozások.

A kisvállalatok milyen arányban használják a legmodernebb infokommunikációs megoldásokat?

- E-mailt ma már szinte mindenki használ, de a kisebb hazai cégek 56 százaléka nem rendelkezik weboldallal, amin javítani kell. A hatékony ügyfélkezelés szempontjából még mindig fontos lehet a vezetékes telefon és egy saját domainnévvel működő honlap. Minden tizedik kis- és közepes méretű vállalat ma már okostévével is bővíti eszköztárát, és egyre többen használnak wifit. Vezetékes, céges internet-, telefon- és üzleti televíziószolgáltatásainkkal abban igyekszünk a kisvállalatok segítségére lenni, hogy könnyebben meglássák a lehetőségeiket, és maguk is jobban láthatóvá váljanak leendő ügyfélkörük számára.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.