Tervezési hivatal új fejessel

Kinevezte a Nemzetgazdasági Tervezési Hivatal új vezetőjét Varga Mihály. Mert ilyen hivatal is van.

Varga Mihály a kinevezés átadásakor elmondta: Pecze Tibor Csongor szakmai tapasztalata az uniós források tervezése és végrehajtása terén komoly támaszt jelent, hiszen 2014-től új időszak kezdődik a magyar fejlesztéspolitika területén. Január 1-től a programok végrehajtásáért felelős Irányító Hatóságok a szaktárcákhoz kerülnek, a Nemzetgazdasági Minisztérium így az összes forrás 60 százalékának tervezéséért és végrehajtásáért lesz felelős.

Ennek keretében minden eddiginél több, mintegy 2000 milliárd forint jut a magyar kis- és közepes vállalkozásokhoz. A területi operatív programok is jelentősen átalakulnak, a támogatások célja itt is elsősorban a növekedés gyorsítása és munkahelyek teremtése lesz. Ebben a folyamatban – szemben a 2007–13-as ciklussal – jelentős szerepet játszanak majd a helyi, megyei és megyei jogú városi szereplők.

Az új elnök feladata így a tervezési folyamat folytatása mellett az intézményi átalakulásra és a végrehajtásra való gyors felkészülés lesz, mely területeken jelentős tapasztalatokat szerzett az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség és a Magyar Terület- és Regionális Fejlesztési Hivatal vezető munkatársaként.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.