Telefonba rakták a pénztárcát

Új mobiltárcát dob piacra a Gránit Bank. A pénzintézet bejelentette, hogy a Mastercarddal közösen kifejlesztett Gránit Pay-jel jövő csütörtökön, szeptember 15-én indulnak - adta hírül a bankmonitor.hu.

Több hónapos tesztelést követően az újgenerációs mobiltárca a Mastercard technológiáján alapuló banki mobiltárca, amihez hasonló fizetési megoldásokat használ az Apple Pay és az Android Pay is - írják cikkükben.

A legnagyobb előnye a Gránit Paynek, hogy csak egy NFC képes Androidos mobilra van szükség, valamint a Gránit Pay alkalmazásra, amelyre gyorsan telepíthető a hagyományos bankkártya. Az igényléshez nincs szükség személyes jelenlétre, és a mobilra letölthető digitális bankkártya használata független a telekommunikációs cégtől (ahogy egyébként eddig a hazai mobiltárcák működtek). Ezt követően, ha fizetni szeretnénk, akkor csak a mobilt kell odatartani az érintőkártya képes elfogadóhelyekhez.

Magyarországon jelenleg a Mastercard MDES technológiájával egyelőre a Gránit Bank indult el elsőként. Ráadásul egész Európában éllovasnak számítanak ezzel, hiszen saját banki mobilalkalmazásban most először fordul elő ez a megoldás.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.