Szimatot fogtak a NAV emberei az éjszakában

Minden taxis megbukott, és az ellenőrzött népszerű romkocsmák és zenés-táncos szórakozóhelyek nagy része is milliós bírságokra, üzletbezárásra, visszatérő revizorokra és utólagos adóellenőrzésre számíthat, miután a NAV tavaszi, éjszakai ellenőrzésén dolgozóknak nem adtak nyugtát.

Az ellenőrök a pesti éjszakai élet olyan vállalkozásait vették célba, amelyekről bizonyos információk alapján feltételezték, hogy eltitkolják bevételük egy részét az adóhivatal előtt. Elsősorban olyan vendéglátóhelyeket kerestek fel, amelyek még mindig nem rendelkeznek beüzemelt online pénztárgéppel, vagy a NAV-hoz érkező forgalmi adatok mennyisége és összege felvetette a szabályszegés gyanúját. A revizorok ott is ellenőriztek, ahol az adatok az éjszakai forgalomnövekedés ellenére közel azonosak voltak a nappali és az esti órákban.

Az online adatforgalom elemzésekor felmerült gyanút a helyszínen tapasztaltak beigazolták. Valamennyi vállalkozásról bebizonyosodott, hogy forgalmának csupán a töredékét rögzíti a pénztárgépbe, nyugtát egy sem adott a bevételről, és minden helyszínen volt olyan alkalmazott, akit késve jelentettek be – olvasható az ellenőrzésről közzétett jelentésben.

A személyszállító vállalkozások ellenőrzésekor minden taxis megbukott, amikor ugyanis a revizorok a repülőtérre rendeltek taxit, és onnan a főváros különböző területeire vitették magukat, egyetlenegy esetben sem kaptak bizonylatot a kifizetett fuvardíjért.

Az éjszakai razziák rendszeresek lesznek, az első ugyanis túl „jól sikerült":  több millió forint bírságot szabtak ki, egy kocsmát pedig 30 napra be is zárat a NAV.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.