Országszerte súlyos üzemzavar volt a Telekom hálózatában

Súlyos üzemzavar lépett fel a Magyar Telekom különböző hálózatain.

A hajnali órákra a Telekom mobil hálózatát érintő hiba elhárult. A mobil szolgáltatások ismét a megszokott minőségben érhetőek el országosan. Az IPTV és vezetékes internet szolgáltatásban ma reggel még szórványosan tapasztalható hibákat is elhárították. A bizonytalan működést az IP hálózat meghibásodása okozta. A Telekom köszöni ügyfelei türelmét - közölte lapunkkal ma reggel a Telekom kommunikációs igazgatósága.

Tegnap este országos üzemzavar lett úrrá a legnagyobb magyar szolgáltató hálózatán. Nyolc óra után Budapest csaknem egész területén gond volt, de  hasonlóan zűrös helyzet alakult ki Győr, Sopron, Debrecen, Rácalmás térségében, s más városokban is akadtak gondok a szolgáltatással. Az érintett terülteken hol akadozott a térerő, hol pedig egyáltalán nem volt mobil szolgáltatás.

A cég kommunikációs igazgatóságáról a következő rövid tájékoztatást kaptuk tegnap este fél kilenc körül: "A Magyar Telekom ügyfelei a mobil szolgáltatásban, IPTV és internet szolgáltatásban nyolc óra óta országosan problémát tapasztalhatnak, a szolgáltatások bizonytalanul működnek. A hiba kivizsgálása és javítása folyamatban van." Ugyanezt közölték a cég Facebook oldalán is.

Hivatalosan meg nem erősített információink szerint egy tervezett hálózati karbantartás során elvégzett, rutinszerű upgrade művelet volt az üzemzavar kiváltó oka. Este fél tíztől folyamatosan áll helyre a szolgáltatás. Ha a Telekom szakemberei meg is oldották a hibát, a hálózat teljes felépülése ilyen esetekben órákig is eltarthat, mert a rendszer túlterhelését elkerülendő, az ügyfeleket fokozatosan engedik vissza a hálózatra. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.