Sok pénz veszhet el a SZÉP-kártyákon

Összesen 1,7 milliárd forint maradt az OTP SZÉP-kártyáin abból a tételből, amit a hónap végéig el kell költeni. A pihenést támogató munkáltatói juttatást nem lehet halmozni, adott időn belül vagy fel kell használni az összeget, vagy az elvész – pontosabban visszaszáll a munkaadóra, aki azt ismét leoszthatja az alkalmazottak között. Most a 2013-ban feltöltött összeget kell elkölteni.

Ez nemcsak úgy oldható meg, hogy a család holnap összepakol és felmegy a Mátrába, az egyenleg ugyanis az előleg kifizetésével vagy egy későbbi utazás befizetésével is letudható. Az a lényeg, hogy a számlákról a pénz elmenjen, az már másodlagos, hogy a szállást mikorra foglalja le a kártyabirtokos.

A hosszú hétvégék idén is jelentősen felpörgetik a SZÉP-kártyás költéseket. Húsvét után a május elsejei hosszú hétvégét is sokan töltötték valamilyen kellemes pihenőhelyen, így jelentősen le is csökkent a május végéig elköltendő összeg, ez a teljes 2013-as feltöltés négy százaléka mindössze. Vagyis nagyjából 40 milliárd forintot töltöttek fel a munkáltatók, és van rá esély, hogy mind az utolsó fillérig el is lesz az költve. Az idén pünkösdkor, augusztus 20-án és október 23-a környékén lesz hosszú hétvége, érdemes elgondolkodni, hol töltsük ezt az időt.

A SZÉP-kártyákra töltött juttatást szállásra, meleg étkezésre és szabadidőre lehet elkölteni. A munkáltató az egyes zsebekbe a munkaadó kérésének megfelelően utalja a juttatást. A zsebek nem átjárhatók, vagyis pénz az egyikből már nem tehető át másikba, viszont például szállásdíjat valamennyi alszámla terhére lehet fizeti. SZÉP-kártyát három bank bocsát ki, az OTP mellett az MKB és a K&H.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.