Simicska ellen leendő vejét is beveti Mészáros Lőrinc?

Családi üggyé válik a Simicska Lajos elleni harc Mészáros Lőrinc háza táján. A Duna Aszfalt Zrt. legalábbis azzal a cégével vásároltatta meg a Közgép Zrt. babérjainak megszerzéséhez állítólag fontos Magyar Építő Zrt.-t, amelynél a felcsúti polgármester lányának barátja a vezérigazgató.

A Magyar Építő többségi részesedésének Körösaszfalt Zrt.-hez kerülését a héten jelentették be. A hivatalos közlésekben nem említették, de a nagy múltra visszatekintő magasépítő cég eladásáról már legalább fél éve folytak a tárgyalások. Az ügylet lehetséges nyerteseként Mészáros Lőrinc cégét, a Mészáros és Mészáros Kft.-t emlegették. Végül azonban a befutóban kiderült: az eladósorba került céget a Szíjj László és Varga Károly tulajdonában lévő Duna Aszfalt csoport érdekeltsége, a Körösaszfalt Zrt. vásárolta meg.

Az invesztíció kapcsán számos kérdés a homályban maradt. Az érintett társaságok szűkszavú közös közleményében például Mészáros Lőrinc nevét nem említették. Holott, ha a napi.hu jól értesült, Orbán Viktor miniszterelnök földijének emlegetése indokolt lett volna. A lap ugyanis úgy tudja: a Magyar Építő új tulajdonosának szerepét magára öltő Körösaszfalt Zrt. vezérigazgatója az a Pállfy Balázs, aki mellesleg Mészáros Lőrinc jövendőbeli veje.

És annyi bizonyos, hogy a Körösaszfalt Zrt.-t valóban Pállfy Balázs irányítja. Róla a hvg.hu azt írta: a Magyar Építő megvásárlását nyélbe ütő cég vezére 1987 áprilisában született, és tavaly november végén lett a Körösaszfalt vezérigazgatója. A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Karán végzett, Facebook-oldala üzenőfalán szinte kivétel nélkül Orbán Viktor szerepléseiről szóló videók, illetve a Fidesz bicskei szervezetét éltető megosztások találhatók.

Emellett a 27 éves vezérigazgató barátnője a hírek szerint Mészáros Beatrix. Márpedig az állami földpályázatokon nyertes, Orbán Viktor legjobb barátjaként ismert felcsúti polgármester, Mészáros Lőrinc egyik lányát is Mészáros Beatrixnak hívják.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.