galéria megtekintése

Sikerült megfúrni Lázárt, Seszták nagyot nyert

3 komment

NOL

Elveszik Lázártól az MFB-t, a Magyar Postát és az Első Nemzeti Közműszolgáltatót. A Seszták Miklós vezette Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz (NFM) került a három kiemelt terület.

Megszüntette a kormány a Lázár János vezette Miniszterelnökségen a nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és a postaügyért felelős államtitktári posztot, a Magyar Fejlesztési Bankot, a Első Nemzeti Közműszolgáltatót (ENKSZ) és a Magyar Postát pedig a Seszták Miklós irányította Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) fennhatósága alá vonta – áll a pénteken megjelent Magyar Közlönyben.

Forrás: Mediaworks

Korábban az államtitkári posztot a Simicska-bizalmas – korábbi fejlesztési miniszter - Németh Lászlóné töltötte be. Miután Németh Lászlóné július elején nyugdíjba vonult a feladatkörét a jegybank monetáris tanácsának a volt tagja, Bártfai-Mager Andrea váltotta. Azonban ő már kormánybiztosként nem Lázár János, hanem közvetlenül Orbán Viktor miniszterelnök alá tartozott.

 

Az origo.hu információi szerint Bártfai-Mager a Miniszterelnökségen „nem kapott megfelelő embereket a saját munkájához". A kormánydöntéssel azonban már az NFM-ben épülhet ki a kormánymegbízott stábja.

Lapunk korábban többször írt arról, hogy a hagyományos energialobbit képviselő, az NFM fennhatósága alá tömörülő MVM és Mol erősen fúrta Lázár János pozícióját.

A mostani kormánydöntés, azaz az ENKSZ Sesztákékhoz csatornázása egyértelműen ennek a körnek a győzelmét jelenti. Lázár János legutóbbi sajtótájékoztatóin már lemondóan utalt e területekre, mondván: ama az ügyeket vállalta fel, amikor azok "senkinek se kellettek", most pedig, hogy úgymond feljavította azokat, már kapkodnak utána. Ugyanakkor lapunk korábbi információi szerint ennek az lesz az ára, hogy a 2018-as választások előtt egy újabb rezsicsökkentést kell, hogy bevállaljanak.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.