Seszták nem remegett meg

Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszterjelöltnek ügyvédként a jelek szerint sosem jelentett gondot offshore-szerű cégek ügyeiben eljárni.
Seszták Miklós - MTI Fotó: Kovács Attila

Még tavaly év végén is – miközben számos tisztséget töltött be a kisvárdai, a megyei önkormányzatnál és az országgyűlésben – elfogadott meghatalmazást az Oxygen Wellness Kft.-től, hogy foglalkozzon a cég egyedüli tulajdonosa, a ciprusi Clarement Investments Ltd. és a Raiffeisen Bank közötti zálogszerződéssel. 2009-ig sűrűn megjelenik ügyvédként az egyedüli saját tulajdonú társaságában, a Ramiris Autó Kft.-ben korábban résztulajdonnal rendelkező, fővárosi Ramiris Rubin – mostani nevén Irisz Média – papírjaiban, amely 2006–2009 között a ciprusi Ramiris Holdings tulajdonában állt, azóta pedig a washingtoni bejegyzésű Hammond Salesé. Az irodatechnikai cég ellen folyamatos adóvégrehajtás zajlik. Itt a Seszták Miklóshoz több ponton kapcsolódó, bt.-jével a trafiknyertesek listáján is szereplő Fabó György 2011-ben azért mondott le vezérigazgatói posztjáról, mert „az állami adóhatóság jogellenes cselekményeivel a társaság működését ellehetetlenítette”.

Aztán mégis a folytatás mellett döntött, amit viszont már az ügyvédi papírjaiban őt helyettesíteni hivatott ügyvéd/ügyvédjelöltek között felsorolt Csabai Virginia intézett. Seszták Miklós, illetve az irodája kisvárdai címén dolgozó ügyvédje/ügyvédjelöltje intézte a Frangepán utcai Ramirisnél is telephelyet üzemeltető BestByte ügyeit is. A cég vezetője Fabó György, résztulajdonosa Hódos Éva, a Ramiris és a Hammond kézbesítési megbízottja. Seszták Miklós tavaly eljárt a Fabó vezette, Hódos tulajdonolta Középpont Stúdió ügyeiben is. Seszták Miklós volt az ügyvédje annak a részben ciprusi hátterű Enternet 2001-nek is, amely több olyan távközlési céget jegyzett, amelynek a megalapítása után néhány nappal 12,5 milliárd uniós támogatást nyert, és amiből tízet Lázár János hivatala átláthatatlanság vádjával visszavont.

A képviselő családtagjai szintén kiterjedt üzleti tevékenységet folytatnak. A felesége, Sesztákné Berecz Marianna által 2000–2004 között részben tulajdonolt Életfa ’63 Egészségügyi Kft.-nél 2010-ben adóvégrehajtás zajlott. A képviselői és ügyvédi irodájának is otthont adó Opel-szalonja címén bejegyzett MOBILEX-CAR 96-nak 2006–2011 között (Hódos Éva előtt) ügyvezetője volt, 2006–2009 között résztulajdonosa, először a Ramiris Rubin, később a Hódos Éván keresztül elérhető washingtoni Stonehill és Ramiris Holdings mellett. 2002 óta a TFK- IMPEX Ingatlan Kft. ügyvezetője, 2007 óta résztulajdonosa, 2011 óta pedig az Opel-szalon címén bejegyzett TFK-IMPEX PLUSZ Kft. résztulajdonosa is. A cím közel két tucat egyéb, főleg ukrán hátterű cégnek ad otthont. Szinte az egész Seszták családot megleltük a budapesti Platina-Zálogban,melynek az Opten által begyűjtött tavaly év végi alapszabályában Seszták Miklós felesége résztulajdonos, számos Sesztákkal, valamint házastársaikkal és gyermekeikkel együtt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.