Demján magyar Tescót álmodik

Magyar tulajdonú hipermarketeket kell létrehozni, akár több bolt társulásával is, mivel a mai versenyhelyzet is ezt indokolja - mondta Demján Sándor, a Vállalkozók Országos Szövetségének (VOSZ) ügyvezető elnöke a Coop üzletlánc megalapításának 15. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen, amelyen a miniszterelnök is a magyar vállalkozások fontosságát hangsúlyozta.

A magyar tulajdonban álló vállalkozások fontosságára hívta fel a figyelmet Orbán Viktor az ünnepségen. A kormányfő szerint ugyanis a nemzetközi versenyben csak akkor tud az ország részt venni, ha rendelkezik megfelelő tőkével, tulajdonnal.

Orbán Viktor a rendezvényen hangsúlyozta, a nemzetközi gazdaság - közte a kereskedelem - határokon túlmutató karaktere nem jelenti azt, hogy ne képviselnének különlegesen nagy értéket azok a vállalkozások, amelyek magyar tulajdonban állnak. A nemzeti és a nemzetközi nem áll ellentmondásban egymással - jelentette ki, megjegyezve, "csak akkor tudjuk felkötni az alsóneműnket, ha van alsóneműnk; ha nincs, nincs mit felkötnünk a nemzetközi versenyben".

A tisztességes, hazai vállalkozások olyan alapot jelentenek, amelyekre fel lehet építeni a megújuló és talpra álló magyar gazdaságot - mondta a miniszterelnök.

Demján Sándor kiemelte: amikor egy piaci szervezet stratégiát tervez, akkor szem előtt kell tartania a versenyképességi követelményeket. A kormánynak a termeléstől a feldolgozáson át az értékesítésig támogatnia kellene a cégeket, és olyan termelési rendszert kell létrehozni, ahol a magyar termék árban és minőségben is versenyképes - hangsúlyozta.

Úgy vélekedett: a hipermarketben való kereskedés "egy korszerű életforma", a magyar tulajdonú hipermarketek létrehozása erősíti a beszerzési volumen nagyságát, és "rá tud segíteni" a többi kis bolt versenyképességére, amin keresztül akciókat lehet csinálni.

 

 

Murányi László, a Coop Hungary Zrt. vezérigazgatója, Orbán Viktor és Demján Sándor (háttal)a tizenöt éves üzletláncot ünnepli
Coop, 15 éves a Coop üzletlánc, MÜPA, Orbán Viktor, Demján Sándor
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.