Rómában nyitnak irodát Matolcsyék

Úgy a gazdasági, mint a kulturális, nem kevésbé a társadalmi és egyéb folyamatok megismerése végett római irodát nyitott a Matolcsy György vezette jegybank. A kis létszámú, a térség viszonyait jól ismerő szakembergárdát háromfordulós eljárással választották ki. (Bizonyára azért, hogy eddig is jó színvonalú térségi ismereteiket még inkább elmélyítsék.)

Kedden kezdte meg működését a Magyar Nemzeti Bank (MNB) római irodája. A nemzetközi irodahálózat legújabb tagja az olasz társ- és partnerintézményekkel fennálló szakmai együttműködést segíti - jelentette be honlapján a jegybank.

Az MNB 2015-ben döntött a nemzetközi együttműködés szempontjából kulcsfontosságú helyi képviseletek megnyitásáról a korábban felszámolt nemzetközi irodák helyett. Az irodák működésének célja a partneri kapcsolatok építése, az adott régió és célország gazdasági, társadalmi, kulturális és egyéb folyamatainak megismerése, valamint az MNB képviselete a helyi szakmai rendezvényeken.

Az irodahálózat létrehozásával az MNB az Európai Központi Bank, a német, a francia, az olasz és az osztrák jegybank példáit követi. A római irodát - a többi intézményhez hasonlóan - kis létszámú, a térség gazdasági, pénzügyi viszonyait jól ismerő szakembergárda működteti. A nemzetközi irodák munkatársait nyílt pályázati felhívással, háromfordulós bírálati eljárás után választotta ki a MNB - közölték.

Tavaly júliusában Hamburgban, augusztusban Párizsban nyitott irodát a jegybank, amely korábban hét nemzetközi irodát tartott fent, Tokióban, Frankfurtban, New Yorkban, Párizsban, Zürichben, Londonban és Bejrútban. Következő irodáit az MNB New Yorkban, Buenos Airesben és Bejrútban tervezi megnyitni. (Ezek szerint Bejrútban újra nyitnak irodát.)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.