Repülő gumicsont: a kormány támogatja a vasárnapi zárva tartást

A KDNP javaslatát a Fidesz 2011-ben már leszavazta. Hétfőn Varga Mihály még úgy nyilatkozott: nem lenne bölcs dolog vasárnap bezárni az üzleteket. Harrach Péter szerint azonban néhány nap alatt megváltozott a helyzet. 
Ismét megtalálta az Orbán-kabinet azt a témát, ami rengeteg embert érint és nem Vida Ildikó. Harrach Péter ma bejelentette, hogy a kormány megtárgyalta és támogatja a Kereszténydemokrata Néppárt javaslatát, amely a boltok vasárnapi nyitva tartását korlátozza. A lapunkhoz kiszivárgott tervezet szerint a hét utolsó napján kizárólag a 400 négyzetméter alatti családi vállalkozások maradhatnának nyitva.

A KDNP 2008-ban ellenzékből, majd 2011-ben a kormánykoalícióból is nekifutott az üzletek vasárnapi bezáratásának. A kabinet 2011-ben is hagyta Harrachéknak, hogy benyújtsák a javaslatukat, majd utána Orbán Viktor iránymutatása nyomán a kormánytöbbség nemet mondott a KDNP-nek. Orbán azzal érvelt, hogy elvben egyetértene a döntéssel, ám a gazdaság akkori állapota nem tette lehetővé ezt a döntést.

A hét elején Varga Mihály a Hír Tv-nek azt mondta: nem támogatja a boltok vasárnapi zárva tartását. Szerinte amikor minden ötödik ember vasárnap intézi a vásárlást, nem bölcs dolog azt korlátozni. Ezzel szembement Harrach mai nyilatkozata, miszerint a kormány mégis támogatja a javaslatot, az erről szóló törvénytervezetet ma nyújtja be a KDNP.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.