Gyors megismerkedés, gyors egymásra találás – vagy nem. Ez a rapid randi lényege, a feleknek rövid beszélgetés után máris dönteniük kell arról, szeretnének-e az asztal másik oldalán ülővel kapcsolatot tartani. Néhány napja budapesti éttermek és vidéki gazdák számára szerveztek egy ilyen, üzleti jellegű, jövőépítő rapid randit.
A Szimplakertben tartott Gasztro Randit a Felelős Gasztrohős csapata és a YouTyúk (!) elnevezéssel egy éve indított vállalkozás tulajdonosa első ízben szervezte meg, hogy összehozza a szezonális, jó minőségű alapanyagokkal dolgozó vendéglátóhelyeket és az ilyen termékeket előállító beszállítókat. Nemcsak olyan tojástermelőket, akiknél a tyúkok szabad tartásban élnek, és ellenőrzött minőségű takarmányt kapnak, hanem hús- és tejtermék-előállítókat is, olyan gazdálkodókat, akik tevékenységének alapja a fenntartható fejlődés, a környezet kímélése, a lehető legegészségesebb összetételű élelmiszer készítése.
Az újfajta találkozási, ismerkedési lehetőség érthető módon élénk érdeklődésre talált, hiszen a találkozóra eljött éttermek és bisztrók mindennapjaiban állandó gondot jelent a megfelelő minőségű és mennyiségű alapanyag beszerzése. Többségük – nem véletlenül – azok közül került ki, amelyek az előző években elnyerték a Fenntartható Étterem minősítést és az ezzel járó embléma használatának jogát. Ez azt tanúsítja, hogy az adott vendéglátóhely minden tekintetben a fenntarthatóságra törekszik – nemcsak az alapanyagok, hanem az étteremben használt tisztítószerek, eszközök, csomagolóanyagok és eljárások alkalmazása terén, beleértve az energia- és vízhasználatot és a hulladékkezelést.
Minőség és mennyiség – ahol a szempontok találkoztak, ott a randi eredménnyel zárult |