Profilba illő, sokszínű támogatás

A biztosítás egyik alappillére az önmagunkról és másokról való gondoskodás. A Vienna Insurance Group (VIG) magyar leányvállalatai sikeres üzleti tevékenységükre támaszkodva sokat és sokféle formában, hosszú távon támogatnak olyan szervezeteket, amelyek egy-egy rászoruló réteg életét igyekeznek könnyebbé tenni.

Az Union Biztosító elkötelezett támogatója többek között a hátrányos helyzetű gyerekek életét megkönnyítő Bátor Tábor Alapítványnak, a Fejér Megyei Esély Gyermekvédelmi és Gyermeksegítő Alapítványnak, az Erste Biztosító pedig a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány és a Bátor Tábor Alapítvány munkáját segíti. A két pénzintézet társadalmi felelősségvállalási programja azonban nem merül ki a „szimpla” pénzügyi támogatásban. Ettől eltérő, újító módszereik példát nyújtanak arra, milyen változatos módon lehet a támogatott partnerek mögé állni.

Fotó: Teknős Miklós / Népszabadság

Az Union Biztosító biztosítási szolgáltatásokkal és tanácsadással is hozzájárul a Bátor Tábor működéséhez: a létesítmény vagyonbiztosításával, a résztvevő egészségügyi szakemberek orvosi felelősségbiztosításával, valamint a gyerekek és a közreműködő önkéntesek balesetbiztosításával jelentős anyagi terhet vesz le az alapítvány válláról. A sokszínű támogatási formák között immár hagyomány, hogy a pénzintézet munkatársai egy fizetett munkanapjukat önkéntes munkával töltik, a nyári turnusok előkészületeiben segédkezve.

Ezen felül igyekeztek rátalálni olyan alternatív együttműködési lehetőségekre is, amelyek hatásosabbak a szokásos támogatási formáknál. Ezek egyike az a kommunikációs kampány, amelynek révén az utóbbi években a biztosító ügyfelei megismerhették a kiválasztott alapítványok működését, és adójuk egy százalékával maguk is csatlakozhattak a támogatók köréhez.

Újdonság az Union Biztosító nemrég bevezetett, daganatos megbetegedésekre szóló kiegészítő biztosítása, amely egy „beépített” támogatást is tartalmaz: minden ügyfél, aki ilyen biztosítás köt, egyidejűleg 200 forinttal támogatja a Bátor Tábor Alapítvány tevékenységét.

Az Erste Biztosító az elmúlt évben jótékonysági kezdeményezést indított útjára, amelynek keretében az Erste Bank tanácsadói és fiókvezetői a biztosító munkatársaival közösen tehettek a jóért. A tanácsadók „jótékony verseny” keretében az általuk kötött biztosítások révén a Bátor Tábor javára gyűjthettek támogatást, amelyet az Erste Biztosító felajánlásával kiegészítve, a Bátor Tábor idei első testvértáborának működésére fordítottak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.