Orosháza polgármestere lesz a Magyar Államkincstár elnöke

Dancsó József, Orosháza jelenlegi polgármestere lesz a Magyar Államkincstár elnöke - jelentette be Varga Mihály péntek délután Orosházán, az adósságkonszolidációról szóló sajtótájékoztatón.

A fideszes országgyűlési képviselőt február elsejével nevezik ki a Magyar Államkincstár elnökének - mondta a nemzetgazdasági miniszter.

Varga Mihály kiemelte: az elmúlt hetekben többször konzultált Dancsó Józseffel, és ezután kérte fel a poszt betöltésére. Megfelelő ember áll majd a kincstár élén, olyan, aki jó ismerője a szakterületnek, nemcsak mint polgármester és képviselő foglalkozott ezzel a szakterülettel, hanem végzettsége és szakmai múltja is a pénzügyi területhez kapcsolódódik - mondta a miniszter.

Dancsó József elmondta: a Magyar Államkincstár (MÁK) elnöki feladatainak teljesítése komoly szakmai feladatot, kihívást jelent számára.

A miniszteri felkérés elfogadásával lemond országgyűlési képviselői mandátumáról, polgármesteri tisztségéről és egyéb, az új megbízatással össze nem egyeztethető feladatokról. A polgármesteri feladatokat február elsejétől az önkormányzati ciklus végéig Zalai Mihály alpolgármester látja el - tette hozzá.

Orosházától nem akar elszakadni, az ott és a dél-békési térségben élők számíthatnak a munkájára, a támogatására - mondta.

Országgyűlési képviselői és polgármesteri munkáját összegezve Dancsó József kiemelte az Orosháza-Tótkomlós és az Orosháza-Mezőkovácsháza út felújítását 3,7 milliárd forintból és a dél-békési térség helyi gazdaságát élénkítő programokat. Hangsúlyozta, hogy Orosházán a nagy programok közül befejeződött a belváros rehabilitációja, a tervek szerint halad a csatornázás és a szennyvíztisztító építése, és a munkálatok tavaszra befejeződnek.

Varga Mihály a tájékoztatón elmondta, hogy a dél-békési térség önkormányzatai összesen 5,287 milliárd forint adósságkonszolidációban részesültek. Az utolsó lépcsőben, 2014-ben átvállalt adósság összege 1,7 milliárd forint volt, ebből Orosházára 1,1 milliárd forint jutott.

Simonka György (Fidesz) országgyűlési képviselő hangsúlyozta: a kormány adósságkonszolidációja mentőövet jelent a fejlesztésekből kiszoruló, hátrányos helyzetű dél-békési településeken, több forrás marad munkahelyteremtésre és fejlesztésekre, megszűnik az alulfinanszírozás, javul a pénzügyi likviditás.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.