Orbán szerint túl hangos a felcsúti stadion

A miniszterelnök szerint nem olyan irigylésre méltó az, ha valakinek a háza mellé felhúznak egy futballarénát. Az ő felcsúti kertje végében álló Pancho Aréna például olyan hangos, mint egy autópálya. 

„Egyszer próbálja ki, milyen az, amikor stadion áll a kertje végében" – válaszolta Orbán Viktor miniszterelnök Harangozó Tamás (MSZP) képviselőnek, aki a kormányzati korrupcióról szóló kérdéseiben felvetette, hogy a miniszterelnök Felcsúti háza mellé egy stadiont húztak fel.

Fotó: Reviczky Zsolt / Népszabadság

„Olyan, mintha egy autópálya közlekedne ott” – érzékeltette Orbán azoknak, akiknek nincs a kertje végében egy stadion, hogy ez milyen problémákat tud jelenteni.

 Harangozó Tamás (MSZP) felszólalásában azt vetette fel a miniszterelnöknek, hogy a szegények száma évről évre nő, szerinte korrupt vezetők miatt, akik megszavazzák, hogy "a kedves rokonaik a közbeszerzési fazékhoz ülhessenek". Azt kérdezte, a miniszterelnök konkrét utasítására fogadta-e el a kormányoldal az erről szóló törvénymódosítást.

Orbán Viktor úgy felelt: a kormány kizárólag az ország érdekét nézi, amikor dönt egy törvényjavaslat beterjesztéséről, majd visszatámadott, mondván, Gyurcsány Ferenc miniszterelnöksége idején a kormányfő felesége elnökhelyettesként irányította az uniós források felett őrködő fejlesztési hivatalt, az egykori szocialista kormányfő cége pedig 2007-ben és 2008-ban olcsóbban vásárolhatott áramot más vállalkozásoknál, miközben a villamos energia árát a duplájára emelték.

Erre Harangozó Tamás úgy válaszolt: a miniszterelnök „eltévesztette a házszámot”, és nem az ő kertje végén áll egy stadion.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.