Orbán: Az út elején tartunk

Oda jutottunk, hogy 10 millió emberből valamivel több mint 4 millió 100 ezer dolgozik, és mindannyian fizetünk adót; ez azt jelenti, hogy többen toljuk a szekeret, mint ahányan ülünk rajta - mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden Szolnokon, a Béres Gyógyszergyár Zrt. új gyógyszergyártó részlegének avatásán.
A miniszterelnök kijelentette: 2010 után a magyar kormánynak az a feladat jutott, hogy felerősítse a legyengített Magyarországot. Az ország lábra állításához elsősorban arra volt szükség, hogy növelni tudják Magyarország ellenálló képességét.

2010-ben a helyzet úgy festett, hogy élt itt 10 millió ember, ebből dolgozott 3 millió 600 ezer és adót fizetett 1 millió 800 ezer, ez az összeomlás biztos receptje - mondta. Hozzátette: az út elején tartunk, akkor lehet végleg megszilárdultnak mondani a magyar gazdaságot, ha legalább ötmilliónyian dolgoznak.

Kiemelte: az áremelkedéseket megfékezték, a rezsiköltségeket letörték, és egyre több, sok százezer családot mentenek ki a hitelcsapdából.

Kitért arra, hogy az Európai Unióval a közelmúltban aláírt megállapodás új korszakot nyit a gazdaság történetében, lehetővé teszi a legújabb kor legnagyobb gazdaságfejlesztési programját: a források 60 százalékát a magyar gazdaságba fektetik be. Úgy, hogy abból a Magyarországon nagynak, de Európában középméretűnek számító magyar vállalatok - köztük a Béres is - kellő súllyal részesedhetnek.

Orbán Viktor bejelentette: az üzemavatást megelőzően három témáról tárgyaltak vendéglátóikkal. Így a Béres Gyógyszergyárral újabb termelőüzem építésének lehetőségeiről esett szó, a magyar állam 300 hektárnyi földterületet ad át a szolnoki ipari park bővítéséhez, valamint költségvetési forrásból megoldják, hogy a választási ciklus végéig a megyeszékhely autópályán vagy autóúton a fővárosból elérhető legyen.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.