Olcsó kis város Budapest - de ez nem biztos, hogy rossz

A TripAdvisor.com nevű utazási oldal azt nézte meg, hogy két személynek egy éjszakára átlagosan mennyibe kerülne a világ különböző városaiban a szállás, a koktélozás, egy borral fűszerezett vacsora és a taxi. Budapest olcsó.

A hotel- és étteremárakat figyelembe véve Honoluluban és Oslóban a legdrágább nyaralni - derült ki egy felmérésből, amely szerint Budapest a költségeket tekintve a legkedvezőbb városok közé tartozik.

A TripAdvisor.com nevű utazási oldal azt nézte meg, hogy két személynek egy éjszakára, átlagosan mennyibe kerülne a világ különböző városaiban a szállás, a koktélozás, egy borral fűszerezett vacsora és a taxi. Az összehasonlító vizsgálat szerint az Egyesült Államok déli városai, Kelet-Európa és Ázsia szolgálnak a legjobb nyári ajánlatokkal.

Miami, Dallas, Atlanta és Portland a költségeket tekintve legkedvezőbb városok közé tartoznak, éppúgy, mint Budapest, Hanoi, Varsó és az egyiptomi Sarm es-Sejk. Magas hotel- és koktélárai miatt New York lett a második legdrágább nyaralási célpont az Egyesült Államokban, nemzetközi szinten pedig negyedikként végzett. Zürich, Stockholm és Párizs a legdrágább külföldi városok sorát gyarapítja.

Az oldal szerint az Európába vágyók számos kedvező lehetőség közül válogathatnak: összességében a bulgáriai Szófia vezeti a legolcsóbb nyaralási ajánlatok listáját. Az anyagilag megengedhető nemzetközi célállomások közé tartozik Bangkok, Kuala Lumpur, Tunisz, Fokváros és Rijád.

Honoluluban, ahol 389 dollárba (87 ezer forint) kerül egy éjszaka két személynek egy négycsillagos szállodában, 33 százalékkal emelkedtek a szobaárak tavaly óta, ezzel bebiztosítva a város helyét a legdrágább amerikai nyári célállomások között. Annak ellenére, hogy általában a szállás ára teszi ki a nyaralási költségek legnagyobb hányadát, az éttermi számlák és taxi díjak is igencsak fel tudják tornázni a kiadásokat.

Oslo ugyan kedvezőbb hotelárakkal szolgál, mint más városok, de a kétszemélyes vacsoráért elkért 277 dollárral (62 ezer forint), drága ital- és taxi áraival kiérdemelte a legdrágább külföldi város címét.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.