Okostelefonodra nyomulhat az adóhivatal

Mától elérhető a Nemzeti Adó- és Vámhivatal mobilalkalmazása, amelyben híreket, kalkulátorokat, térképet is el lehet érni. 

A mobilalkalmazás segítségével egy mozdulattal hozzáférhetők a legfrissebb adózási- és vámügyekkel kapcsolatos hírek, és könnyebbé válik a hivatallal való kapcsolattartás.

Az alkalmazással kiszámítható az ingatlanok értékesítése után fizetendő személyi jövedelemadó, elérhetők a határátkelők nyitvatartási idejére vonatkozó információk, az aktuális hírek, az ügyfélszolgálatok elérhetősége (térkép és a navigációs rendszer segítségével). A Nemzeti Adó- és Vámhivatallal közvetlen telefonálási, vagy e-mailküldési lehetőséggel is felvehető a kapcsolat, továbbá az alkalmazás egy személyes "adónaptár" funkciót is tartalmaz.

A konkrét adószám vagy név ismeretében a program segítségével egyetlen lekérdezéssel megállapítható, hogy a NAV mely nyilvános adatbázisaiban szerepel a keresett adat. Így lekérdezhetők a köztartozásmentes adózók, az áfa alanyok, a végrehajtás alatt álló valamint az adóhiányos és hátralékos adózók, de megtalálhatók a felfüggesztett adószámok is. Az alkalmazás az iPhone/iPad tulajdonosok, illetve az Android alapú okos készülékek használói részére is elérhető - olvasható a közleményben.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.