Okosodik a jászberényi gimnázium

Tabletekkel és interaktív táblával tanulhatnak a jászberényi Lehel Vezér Gimnázium diákjai. Ezúttal azonban nemcsak új eszközök érkeztek az iskolába, hanem friss tudás is.

Divat okosítani az iskolákat manapság, ám a jászberényi gimnáziumban ennél továbbmentek. A város egyik legnagyobb munkaadójával, a Samsunggal nemcsak felszerelték pár modern eszközzel az iskolát, hanem a modern tanítást is megismertették a helyi pedagógusokkal. Egyelőre a matematika, informatika, magyar nyelv és irodalom, földrajz, történelem és az idegen nyelvek tanítását okosították.

A Samsung által biztosított Samsung Note 10.1 2014 Edition táblagépek, valamint az interaktív tábla azután került az iskolába, hogy a tantestületből 12 tanár részt vett a vontakozó pedagógiai továbbképzésen, melyen a digitális technológián alapuló tanítási módszertant sajátították el. A modern eszközök használatával a diákok motiváltabbak, az órák pedig élvezetesebbek lesznek, hiszen interaktívan, nem pedig passzív befogadóként vesznek részt a tanulásban. Az órán meg lehet nézni a témába vágó netes oldalakat, az órán a diákok készíthetnek képes-hangos demonstrációs elemeket, vagyis a tanulás élmény-alapú lesz, nem magolás alapú.

– A digitális ismeretekkel felvértezett fiatalok több lehetőséget kapnak az életben – mondta Antics István, a Lehel Vezér Gimnázium igazgatója. A gyermekek hatékony és korszerű oktatásának fontosságáról beszélt dr. Facskó István, a Samsung Electronics Magyar Zrt. elnöke, aki szerint ez a kulcsa az ország versenyképességének.

A koreai cég 2013-ban indította el a SMART School programját az Európai Unió tagállamaiban, melynek keretében általános és középiskolás diákok oktatását okosítja, azaz veti be itt is a legmodernebb információs és kommunikációs technológiákat. Az első ilyen iskola Jászfényszarun volt, ahol a Samsung gyára is üzemel.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.