Okít a GVH

Gazdasági versenyügyi tanácsadó irodát indított öt vidéki nagyvárosban a Gazdasági Versenyhivatal (GVH). Az öt helyszínen,  Debrecenben, Egerben, Szegeden, Pécsen és Győrben létrehozott hálózat célja a fogyasztók tájékozottságának, versenyjogi ismereteinek és fogyasztói tudatosságának növelése, ezáltal a versenykultúra és a tudatos fogyasztói döntéshozatal kultúrájának fejlesztése - áll a GVH közleményében.

Az irodahálózat működtetésére kiírt nyílt közbeszerzési eljárás nyertese a Fogyasztóvédők Magyarországi Egyesülete (FOME) lett, amelynek szakemberei év végéig heti 20 órában biztosítják a nyitva tartást és a térítésmentes, közérthető szakértői tanácsadást. Az irodák fogadják és megválaszolják a fogyasztóktól a gazdasági versennyel, a versenyjoggal, illetve a versenyjogi értelemben vett fogyasztóvédelemmel - tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok, jogsértő összehasonlító reklám - kapcsolatban postai úton, személyesen, telefonon és elektronikus úton érkező megkereséseket és kérdéseket.

A nem GVH illetékességű fogyasztói ügyekben is tanácsot adnak, indokolt esetben az illetékes szervekhez irányítják az érdeklődőket.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.