Office iPaden is

A Microsoft idén először iPadeken is használható Office fejlesztéssel rukkolt elő. A megújult verziót a múlt héten mutatta be Satya Nadella, a Microsoft nemrég kinevezett első embere.

Az Office programok alapjukban nem változnak, csak egy-egy újítás szembetűnő. Az alkalmazásokat hozzáigazították az iPadek tudásához, így például a Wordben ahhoz, hogy egy képet a szöveg valamely pontjába átrakjunk, elég magát a képet mozgatni.

A szöveget ennek megfelelően formázza a program. Az iPaden diagramot készítők ezentúl két ujjnyomással formázhatnak, ha valaki mégsem kör-, hanem oszlopdiagramot akar, elég csak kijelölni a már meglévő ábrát és az oszlopdiagram képre nyomni. A PowerPoint is számos új, látványos effektet kapott. Az Office-csomag alkalmazásait Office 365 előfizetéssel vehetik igénybe a felhasználók, ha szerkeszteni akarják a dokumentumokat. Természetesen felhőalapú funkciókkal, amik már ismerősek a windowsos környezetből. Ha egy iPaden módosítunk egy fájlt, akkor az automatikusan frissül és módosul a hozzá kapcsolt összes eszközön.

A felhasználó azt is megteheti, hogy egyik készülékéről töröl egy dokumentumot vagy mappát, a másikon pedig megtartja. Emellett az érintőképernyős eszközökön saját kézzel alá lehet írni, így az aláírást kérő dokumentumokat letölthetik és azonnal vissza is küldhetik. Azoknak, akik csak nézegetni szeretnék a dokumentumokat, prezentációkat, egy ingyenes alkalmazás is a rendelkezésükre áll. Hogy milyen sikere lesz az újításnak, arról Papp István, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója optimistán nyilatkozott.

Már csak azért is, mert az iPadre korábban is elérhetők voltak az Office-dokumentumokat kezelő, de nem a Microsoft által fejlesztett appok. Az ipades Offi ce azonban teljes kompatibilitást kínál, akár a vállalati rendszerekhez is, így azok a céges felhasználók, akik eddig nem tudták céges környezetben használni az iPadet az Office hiánya miatt, nem kell, hogy más tablet eszköz után nézzenek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.