Nyugodtak lehetnek a KÖKI Terminál bérlői

A KÖKI Terminál bérlői a tulajdonostól független KÖKI FM Kft.-vel mint üzemeltetővel állnak kapcsolatban, így a tulajdonos R-CO Kft. ellen indult felszámolási eljárás a bérlőket közvetlenül nem érinti – közölte az üzemeltető társaság.

A közlemény megerősíti Wortmann György felszámolóbiztos szavait, miszerint a karácsonyi vásárt zavartalanul megtarthatják az üzletek bérlői. A tervezett akciók is folytatódnak. A közlemény kiemeli, hogy a működése első évében napi 55 ezren vették igénybe a KÖKI különféle szolgáltatásait.

Az üzemeltető KÖKI FM Kft. idén nyáron, átalakulással jött létre. Jegyzett tőkéje 500 ezer forint, tulajdonosa pedig két magyar magánszemély, és egy Seychelle-szigeteki társaság. A cégjegyzék szerint a bíróság november 6-án rendelte el az R-CO felszámolását, és jelölte ki felszámolónak a Mátraholding Zrt.-t, illetve felszámolóbiztosnak Wortmann Györgyöt.

Az R-CO 2005-ban alakult, jegyzett tőkéje az induláskori 20 millió forintról 2010 nyarára 6 milliárd 72 millió forintra emelkedett. Többségi befolyással rendelkező tulajdonosa a svájci Erian Holding AG.

A Köki Terminál múlt év október közepén nyílt meg 60 ezer négyzetméternyi bérbe adható kereskedelmi területtel, ennek akkor 85 százalékára volt bérlő. Az irodaterület nagysága 8 ezer négyzetméter. A mélygarázsban 1900 autónak jut hely. A beruházás teljes költsége mintegy 40 milliárd forint volt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.