Nyugdíjbiztosítás: jön a TKM-maximum

A Magyar Nemzeti Bank is támogatja, így biztos lesz – 3-4 százalék között – felső költséghatára, úgynevezett TKM-maximuma a januártól adókedvezménnyel is támogatott nyugdíj-biztosítási termékeknek.

Magyarországon szinte folyamatosan csökken a folyamatos díjas életbiztosítási szerződések darabszáma, ami a bizalom helyreállításával fordítható csak vissza. Sokat lendít ezen az, hogy az év eleje óta ismét mód van adókedvezmény igénybevételére – írta a mai NAPI Gazdaság.

A szakma és a felügyeletet ellátó MNB elvárásai ezzel kapcsolatban azonosak: a termékek egyszerű szerkezetűek, átláthatóak legyenek, amelyeknél fel sem merülhet annak gyanúja, hogy az adóelőny nem az ügyfélé. Ezt elősegítendő az MNB a Magyar Biztosítók Szövetségével (Mabisz) együttműködve ajánlást ad ki a közeljövőben – jelentette ki Nagy Koppány egy közelmúltbeli szakmai konferencián.

Az MNB igazgatójának szavaiból az tetszik ki, hogy a jegybank is magáévá tette a Mabisz régi tervét, és a Teljes Költség Mutató (TKM) plafont kap a nyugdíjbiztosítások terén. Az MNB 3-4 százalék közötti szinttel számol – ami szintén összecseng a biztosítói vélekedésekkel.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.