Nyolcezer munkahely a veszteséglistán

A legalább öt főt foglalkoztató vállalkozásoknál 2011. január–novemberben 1 millió 853 ezren dolgoztak, 27 ezer fővel (1,5 százalékkal) többen, mint 2010 azonos időszakában, a költségvetési szférában dolgozók létszáma 39 ezer fővel (5,0 százalékkal) 735 ezer főre csökkent – közölte a Központi Statisztikai Hivatal.

A nemzetgazdaságban – a legalább 5 fős vállalkozásoknál, a költségvetési intézményeknél és a megfigyelt nonprofit szervezeteknél – az alkalmazásban állók létszáma átlagosan 2 millió 694 ezer fő volt, 8 ezer fővel kevesebb, mint egy évvel korábban. A bruttó átlagkeresetek 4,7, a családi kedvezmény figyelembevétele nélkül számított nettó átlagkeresetek 6,0 százalékkal haladták meg az előző év január–novemberit.

A közfoglalkoztatás keretében munkát végzők száma novemberben 64 ezer fő volt, így az első tizenegy hónapban átlagosan közel 59 ezer fős volt a létszámuk, 70 százalékuk részmunkaidőben dolgozott. A közszférában – a közfoglalkoztatottak nélkül – 676 ezren álltak alkalmazásban, 1,3 százalékkal kevesebben, mint az előző év azonos időszakában.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.