Nyitja a Délit a MÁV

Visszadja a Déli pályaudvart az utasoknak a MÁV. A vonatok egy hét múlva ismét használhatják a január végén megsérült Gellért-hegyi alagutat.

A MÁV közleménye szerint jövő péntek hajnalban újraindul a menetrend szerinti vonatközlekedés a Déli pályaudvaron. A Gradex Mérnöki és Szolgáltató Kft. ugyanis befejezi az alagutat övező támfal és rézsű ideiglenes helyreállítását.

Április 3-tól újraindul a vonatforgalom
Április 3-tól újraindul a vonatforgalom
Szabó Bernadett / Népszabadság

Elkészül az alagút kapuzatán és szárnyfalán végzett munka, így a forgalom újraindulásához szükséges technológiai előkészítések után, április 3-ától ismét megindul a vonatforgalom a Déli pályaudvaron.

A vonatok újra a Déli pályaudvar lezárása előtt érvényben lévő menetrend szerint közlekednek Nagypéntektől, azaz ismét járni fog minden martonvásári és százhalombattai elővárosi vonat is.

Mint ismert, január 25-én, majd 31-én megcsúszott a támfal földje a Déli pályaudvar és Kelenföld állomás közötti vasúti alagútnál, aminek következtében kövek hullottak az egyik vágányra. A szakemberek ezért január 31-én lezárták a Déli pályaudvart, a MÁV-Start Zrt. átszervezte a vonatforgalmat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.