A Közgép-vezér egy időre Amerikába megy

Nyerges Zsolt, a Közgép Zrt. vezetője, Simicska Lajos üzlettársa, több médiavállalkozás alapítója felszámolja itthoni érdekeltségeit, és családjával együtt külföldre költözik – ez a hír röppent fel a napokban, s masszívan tartja is magát, különösképp Szolnokon, ahol a milliárdos üzletember ma is él.

Az általunk megkérdezett helybéliek közül jó páran tudni vélték, hogy két fiát a következő tanévre már nem íratta be abba az általános iskolába, ahová korábban jártak, s árulja a szolnoki Tabánban lévő házait is.

Átmeneti a távozás
Átmeneti a távozás
Forrás: saját archívum

Akadt olyan jól értesült, aki szerint könyvelők garmadája dolgozik azon, hogy a vagyont kimentsék az országból, s azt is hallottuk, hogy Nyerges Zsolt Amerikában egy egész szállodaláncot megvásárolt – bár volt, aki szerint mindezek előtt még a szolnoki Tisza-parton is épít egy hatalmas sportkomplexumot. A vízilabda Bajnokok Ligája Final Six küzdelmei miatt a friss hazai bajnok Szolnoki Dózsa-Közgép elnökeként épp Barcelonában tartózkodó Nyerges Zsoltot telefonon értük utol.

– Magam is hallottam a pletykákat, például azt, hogy bőröndökkel hordom ki a pénzt az Egyesült Államokba – mondta. – A történetből egyetlen motívum igaz: valóban az USA-ba költözik a családom, de mindössze egyetlen évre, mert mindkét gyerekünk egy ottani iskolában fog eltölteni egy tanévet. Fontosnak tartjuk a nyelvtudást, s azt, hogy más közegben is megméressék magukat – ilyen prózai az ok. Hozzátette: ez a döntés minden ellenkező híreszteléssel ellentétben semmilyen más tevékenységét és hazai érdekeltségét nem érinti.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.