Nőtt a hazai szállodák látogatottsága

Több külföldi jött hozzánk, mint korábban, főképpen szállodákban vettek ki szobát. Közben a belföldi turizmus továbbra is stagnál.

A külföldi vendégek száma szeptemberben 3,3, az év első kilenc hónapjában pedig 4,1 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest a kereskedelmi szálláshelyeken, és emelkedett a külföldiek által eltöltött vendégéjszakák száma is - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden.

A KSH adatai szerint a külföldiek által eltöltött vendégéjszakák száma szeptemberben 1,7, január-szeptemberben pedig 1,3 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest.

A szállodákban eltöltött vendégéjszakák száma szeptemberben 2,8, január-szeptemberben 4,3 százalékkal nőtt, míg az összes kereskedelmi szálláshelyet tekintve a vendégéjszakák száma stagnált. 

Ezzel párhuzamosan a belföldi vendégek száma szeptemberben 1,8 százalékkal nőtt, az első kilenc hónapban ugyanakkor 2,4 százalékkal csökkent éves összevetésben, így összességében a vendégek száma szeptemberben 2,6, január-szeptemberben 0,7 százalékkal emelkedett. A vendégéjszakák szeptemberi, összesített száma gyakorlatilag megegyezik az egy évvel korábbival.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.