Nőtt a nyári üzemanyag-forgalom

Júliusban hatalmasat nőtt a gázolaj iránti kereslet a tavalyi év júliusához képest, de a benzinpiac is határozottan éledezik - derül ki a Magyar Ásványolaj Szövetség adatsorából.

Ez év júliusában 9,2 százalékkal több üzemanyagot vásároltak a hazai márkás kutak vendégei, mint egy éve ugyanekkor - derül ki a nagy hazai olajcégeket képviselő Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ) negyedévesről most először havira váltó statisztikai jelentéséből. A havi forgalom így 273 millió literről 298 millió literre nőtt.

Gázolajból 12,2 százalékkal több, 180 millió liter fogyott. Ezen belül a préiumtermékek iránti kereslet 40 százalékkal ugrott, de mennyisége még így is alig haladja meg a 10 millió litert. A benzinek iránti kereslet 5 százalékkal 117 millió literre ugrott. Ez ugyan jelentősen alatta marad a gázolajénak, ám a benzinek rég nem mutattak fel hasonló emelkedési ütemet. A messze legnépszerűbb 95-ös oktánszámúból 4,3 százalékkal többet, 112 millió litert vásároltak, míg a prémiumok forgalma 38 százalékkal ötmillió literre ugrott. A 98-as népszerűsége továbbra is romokban: a termékből kevesebb mint 0,4 millió literre, a tavalyinál 40 százalékkal kevesebbre volt igény.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.