Nőtt a haszonállat-állomány

Ez év közepén a sertések száma 6,6, az anyakocáké 3,5, a szarvasmarháké 3,2, a tehéneké 5,6, a tyúkoké 8, a juhoké 4,8, az anyajuhoké 4,4 százalékkal nagyobb volt, mint tavaly ugyanekkor. A tojóké nem változott.
Az első fél évben 82 ezerrel nőtt a sertés- és 5 ezerrel a szarvasmarha-állomány - jelentette a június 1-jei állapotok alapján csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Az év közepén 3,1 millió volt a sertések száma, 204 ezerrel több, mint egy évvel korábban. Ezen belül 7 ezerrel, 200 ezerre nőtt az anyakocák száma.

A szarvasmarha-állomány 788 ezer állatot számlált június 1-jén, 25 ezerrel többet, mint egy évvel korábban. A 356 ezres tehénállomány 20 ezerrel volt nagyobb, mint a múlt év közepén.

A szarvasmarha-állomány 2010 decembere óta tartó növekedése tovább folytatódott. A sertések száma az elmúlt hat hónapban némileg emelkedett, míg a juhoké nem változott. A tyúkállomány a szezonalitásnak megfelelően növekedett a decemberi állományhoz képest.

A tyúkok száma júniusban 36,5 millió volt, 2,6 millióval - 8 százalékkal - több az egy évvel korábbinál. A tavaly december 1-jeihez viszonyítva az állomány 7 millióval, 24 százalékkal emelkedett. A 11,2 milliós tojóállomány az egy évvel korábbival közel azonos, míg a hat hónappal ezelőttinél 1,7 millióval, 13 százalékkal volt kevesebb.

A juhállomány ez év június 1-jén 1,3 millió, az anyajuhok száma 881 ezer volt, ami 63 ezerrel, illetve 39 ezerrel volt több a múlt év júniusi adatokhoz képest - tartalmazza a KSH gyorstájékoztatója.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.