Nincs nyoma a megtévesztő leveleket küldő cégnek

Nincs nyoma székhelyének megadott címén a honi kisvállalkozásoknak megtévesztő, fizetésre ösztönző levelet küldő társaságnak.

Mint beszámoltunk róla a Magyar Kereskedelmi Nyilvántartási Intézet (MKNYI) nevében „közzétételi díj fizetési kötelezettségre" hivatkozva megannyi – hivatalosnak látszó - levelet küldtek ki, amelyben azt „kérik", hogy a címzett fizessen be a K&H Banknál vezetett számlájukra 24000 forintot. (A küldeményből szerkesztőségünk több munkatársa is kapott.)

A rendőrség is akcióba lendült a megtévesztő felszólítás miatt. Pénteken délután arról számolt be az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata, hogy csalás gyanúja miatt nyomozást indítottak ismeretlen tettes ellen. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara – vállalkozók jelzései után – csütörtökön tett feljelentést az V. kerületi rendőrkapitányságon – jelezte az MTI.

A kiküldött papír – hivatalosságát erősítendő – hátoldaláról kiderül, hogy az MKNYI mögött egy ugyanilyen nevű Kft. áll, amelyet az Opten céginformációs szolgáltató adatai szerint tavaly novemberében hozták létre, mindössze 500 ezer forintos jegyzett tőkével. A vállalkozás székhelye Budapesten az Attila út 33 szám B épület II. emelet 3 szám alatt van. Az ügyvezető igazgatója Lupse Péter. A céget próbáltuk telefonon elérni, ám a Magyar Telekom tudakozója szerint az Attila úton ilyen előfizetőnek nincs telefonszáma, vagy ha van is, a szám titkosítva van.

Ezek után személyesen is próbáltuk felkeresni a vállalkozást. A székhelyként megjelölt társasházban azonban az általunk megkérdezett lakók nem hallottak a MKNYI-ről, de még Lupse Péterről sem. Becsengetni a vállalkozáshoz hiába is próbáltunk volna, mert a lakókat felsoroló táblán nyoma sem volt a társaságnak és a vállalkozás vezetőjének sem. Azt gondolva, hogy esetleg a Cégbíróság adatrögzítése tévedett, és sem stimmel a házszám, így elgyalogoltunk az Attila út 30-ba és az Attila út 3-ba is. Az eredmény hasonló volt.

Egyik helyen sem lehetett fellelni Magyar Kereskedelmi Nyilvántartási Intézet nyomát. Utóbbi lépcsőházban akadtak „reménykeltő" válaszok. Az egyik lakó annyi mondott: nagyon sok lakás van kiadva cégeknek is, így nem is nagyon ismeri a szomszédait. Akár azt is elképzelhetőnek tartja, hogy az egyik lakásban megtalálható lenne az általunk keresett vállalkozás, ám sietett hozzátenni: ilyen hosszú nevű céget azért nem tud a házban.

Így végül siker nélkül távoztunk. Az útnak egyetlen öröme volt: ha már ott jártunk betértünk az Attila út 3 közelében lévő piciny Asztalka cukrászdába, ahol – az ajánlás szerint vanília fagylalttal kiegészítve – elképesztően finom toszkán csokoládétortát készítenek. Ez azonban aligha vigasztalja azokat, akik esetleg már befizették az MKNYI-nek a 24000 forintos díjat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.