Az NGM szerint minden rendben a pénztárgépek bekötésével

A pénztárgépek engedélyezése, gyártása kellő időre megtörténik, így nem lesz akadálya a jogszabálynak megfelelő határidő betartásának és az állami adóhatóság általi betartatásának – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerdán.

A rendeletben szabályozott ütemezés szerint a pénztárgépek engedélyezése, gyártása kellő időre meg fog valósulni, így nem lesz akadálya a jogszabály szerinti határidő betartásának – tartalmazza a Nemzetgazdasági Minisztérium, a pénztárgépek online bekötésével kapcsolatban tett közleménye. 

Az új típusú, online adatkapcsolatra képes pénztárgépekre vonatkozó részletes szabályokat tartalmazó NGM-rendeletet idén február 15-én hirdették ki. Ennek megfelelően az új pénztárgépekre való átállás időpontja 2013. május elseje. A rendszer újdonsága miatt, illetve annak érdekében, hogy minden érintettnek kellő idő álljon rendelkezésre az új követelményeknek megfelelő pénztárgépekre való átállásra, a tárca kétlépcsős türelmi időszakot határozott meg – írja az NGM.

Ennek megfelelően a pénztárgéphasználatra kötelezettek az elektronikus naplóval nem rendelkező pénztárgépeket június 30-ig, az ezzel rendelkező – jellemzően PC-alapú – pénztárgépeket december 31-ig működtethetik anélkül, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szankcionálná az átállás elmulasztását. Emellett a nagyobb felkészülési idővel rendelkező elektronikus naplós hagyományos pénztárgépek üzemeltetői 2013. július 1-től elektronikus úton, havonta kötelesek adatot szolgáltatni pénztárgéppel kibocsátott nyugták, egyszerűsített számlák adatairól.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.